31 december 2006

Gott slut!


Så var det dags. Att byta år.

Tjugohundrasju. Munnen måste formas till en pussmun när man uttalar det nya året.

Tjuguhundraschuuuuuu...uu...

Jag tyckte bra om tjugohundrasex.

Vintern var vit och fin, men mycket segdragen. Sommaren var gudomligt varm och skön. Trädgården kryllade av barn. Färg- och mönsterutmaningar antogs, projekt studio sattes igång. Spökvandring med familjen i Gamla Stan och lovely semestervecka i Dalarna. Jag fotade fantastiska hus och åt kräftor på lyxiga Ingarö. Det målades galna mönster på väggarna och visitkort utformades. Vi åkte till Thassos i september. Apelsiner, och åter apelsiner, bakades i ugn. Jag fick plåta ett reportage i Cosas och förförde min man på hotell. Jag släppte in ett gäng människor via bloggen, in i vårt hus. Vågade visa bilder på hur jag bor. Julkortsutmaning antogs.

Jag har varit kreativ detta år. Man är nästan lite rädd att nästa år inte ska bli lika bra.

Ikväll äter vi nyårssupé här hemma med goda vänner. Nu vill jag bara önska alla mina nya vänner som jag fått äran att lära känna här på bloggen,

Ett Riktigt Gott Nytt År!

Vi ses nästa år!

25 december 2006

Lyssna, speja, trippa fram på tårna...


*viskar* Är det någon här? Nähej.... Det är klart. Det är juletider och vi njuter av en fröjdefull jul och umgås med nära och kära. Jag tassar bara in lite tillfälligt för att slänga upp ett par bilder på hur julaftonsmorgon såg ut här när barnen vaknade.

Själv började jag min morgon med att avlägsna en väldigt stor sork som Wilda dagen till ära släpat in och börjat tugga på. *urk* Trodde hon inte att hon skulle få några julklappar, eller vad?

Idag är det iallafall juldagen. Dagen då jag njuter som bäst. En långpromenad med Ester väntar, och senare ska det sittas i fåtölj framför brasan och ätas en laxmacka. I bakgrunden hörs ljudet av barnen som leker med de alldeles för dyra julklapparna... ;-)

(Foto: Anna Evenius)

***

20 december 2006

Granen står så grön och grann...


Jag, i försiktig ton till lillebror: Du, vad tycker du om att i år klä granen i endast vitt och guld?

Lillebror: Vaaa? Nä, aldrig!!! Det skall vara som det alltid varit.

Jag, med låtsad sårad min: Okej, jag förstår. Du får såklart som du vill.

Lillebror, diplomatiskt: Men mamma, om vi först testar med vitt och guld och ser hur det det ser ut, så kan vi sedan hänga upp resten om det inte blir bra?

Jag förstår ju att det här med temagranar kanske inte är något för småbarnsfamiljer, utan det får väl bli när de är stora och flyttat hemifrån.

Så nu är allt uppe i granen (förutom vissa förskräckliga ;-) kreationer som jag gömt undan och som de ändå inte kommer sakna). Vissa saker är nya, vissa är gamla och ärvda från min mormor, som t ex ängeln och den lilla tomten på bilderna.

Det är i allafall jul om några få dagar och vi tänker verkligen försöka njuta och bara vara, innan det är dags att ta tag i problemen i klassen nästa termin. Och då ska vi kämpa för att styra upp läget.

***

19 december 2006

Vad är det som händer?

Jag känner att jag måste få ur mig lite av det jag känner denna morgon. Igår blev vi kallade till ett extrainsatt föräldramöte i skolan. Angående att en av killarna i vår sons klass (årskurs 2) slutar pga att han har mobbats. Detta kommer som en chock för de flesta föräldrarna och vi kan inte för vårt liv förstå, att det är den som mobbas som flyttar, och de som mobbar är kvar. I våra barns klass. Vem eller vilka blir nästa mobboffer?

Det var ett mycket upprört och tårfyllt möte vi hade igår med rektorn och alla undrar ju såklart vad som egentligen görs i sådana här fall. Och varför det fick gå så här långt. Och varför vi inte fick reda på att ett antimobbningsteam jobbar med klassen.

Skakad kommer jag hem igår, rätt sent. Går in till lillebrors rum och kramar om honom. Han är vaken och ur honom bubblar två för mig helt nya händelser som ägt rum för ett tag sedan. Det rör sig om hot såsom detta:

"Om du säger något tar jag med mig en fällkniv och sticker den i ryggen på dig"

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

En annan gång då lillebror förklarat att "om du slår mig så är jag inte din vän". Varpå killen i fråga trycker upp lillebror mot fönstret med armen på hans hals, och säger "Jag är visst din bästa vän".

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Snacka om snedvriden syn. Detta kommer från en som absolut inte har en susning om hur man är en vän. Från en som inte har några gränser. Det skrämmer mig. Och gör mig så rasande.

Så. Nu har jag fått ösa ur mig lite.

***

18 december 2006

Ett julkort till dig... och dig... och er allihop!


Lantliv i stan utmanade oss för ett litet tag sedan att lägga ut ett egenhändigt gjort julkort. Apelsinskivor i ugn har ju flera av oss pysslat med denna höst och hade det inte varit för bloggen hade jag aldrig kommit på något dylikt. Två omgångar har jag dessutom hunnit med, och jag måste säga att den senaste blev den bästa, då apelsinerna var av den lite blodigare sorten.

Så här får ni en hälsning från mig, en önskan att ni får en riktigt fröjdefull jul.

***

15 december 2006

Hemma hos... oss!





Det finns mycket i vårt hem som vi skulle vilja byta ut, såsom golv, tak, trappan, badrum... ja, och några saker till. Men sådant tar som bekant både tid och pengar i anspråk, så vi får helt enkelt anamma uttrycken; i sinom tid eller allt tar sin lilla tid eller vänta bara, tills jag blir rik (ett alldeles eget påhittat uttryck ;-)...

Men fram till dess målar jag väggar (om ni tittar noga, så är inte väggarna färdigmålade i vitt ännu) och försöker hålla undan hundhår och annat jox som tenderar att varje dag ligga och skräpa.

Nu har jag äntligen fått tag i en matta och gardiner till vardagsrummet och därför vågar jag mig nu på att ge er lite mer på bilderna, på begäran från några av mina kära bloggvänner. Det var på Åhléns jag fyndade dessa så nödvändiga detaljer och det var även där som plånboken tömdes på olika sorters dekorationer, såsom det fina tyghjärtat med ängeln på, samt en lång kvist med glaspärlor på, att lägga över bordet.

Välkommen in, bordet är dukat! ;-)

(Foto: Anna Evenius)

***

14 december 2006

Hemma hos...oss! Del 2




Många ljus, gärna blockljus i alla dess former, sprider som bekant ett varmt och stämningsfullt sken. Här har Ester en egen fåtölj för sig själv (för vem vill sitta där bland allt hundhår?) och katten sin korg. Det finns ingen teve* i detta rum, utan tanken är att man ska kunna sitta (ligga) i den otroligt sköna soffan från MIO, lyssna på det sprakande ljudet från elden i kaminen eller umgås runt det ärvda ekbordet. Det där bordet fungerar även som pojkarnas läxbord faktiskt. Så ofta är det fyllt av engelskaglosor eller mattekluringar och ser allmänt rörigt ut. Men det är okej tycker jag. Visst trivs jag som fisken i vattnet när det är städat och fint, men jag har verkligen insett att det faktiskt måste synas att det bor och lever någon/några i huset.

*Fast jag har ordnat en fri yta på väggen, C. Ser du den? *blink*

(Foto: Anna Evenius)

***

12 december 2006

Just for the record...

...så bakades lussebullarna igår. Observera: före Lucia. Det är absolut ett hallelujamoment.

***

10 december 2006

En solskensSaga


Jag är trött och lite sliten efter en mycket trevlig kväll igår, tillsammans med min man och ett par av våra vänner. Skulle dock behöva sova ett par dygn nu, känns det som. Snacka om att man inte pallar lika mycket som förr.

Vill i allafall passa på, och skynda mig innan dygnet är över, att få gratulera en ofantligt charmerande bloggvän. Hennes blogg är som en vitamininjektion och man kan lätt komma på sig själv att sitta och fånle när man är där och hälsar på.

Så här har Du mitt varmaste grattis, Saga!

Hoppas din dag har varit alldeles underbar!

***

06 december 2006

Och på lördag förför jag min man


Nämen, vad är det jag säger? Jag menade förstås, att på lördag ordnar vi barn- och hundvakt och beger oss in till stan för lite julshopping, strosa hand i hand, middag på någon restaurang, prata, skratta, umgås. För att senare på kvällen, dra oss tillbaka till vårat hotellrum.




Sedan förför jag min man.


(Foto: Anna)


***

03 december 2006

Första advent!


Ja, det var kanske inte så svårt att gissa. Klart det är dekoration på stearinljus. Fyra rejäla blockljus och några fylliga klickar akrylfärg. Enkelt, och passar ypperligt mot den mörkbruna fondväggen med guldmönster.

Idag är det ett brilliant fotoljus ute, så det gäller att passa på att plåta. Kransen som hänger på ytterdörren, nästan lyser i det vackra ljuset. Den bleka morgonsolen gav mig tillfälle att även fota adventsljusstaken i köket, tillsammans med kakfatet, kaffeburken från Marimekko och givetvis Blossas läckra flaska.

Första ljuset är tänt och idag ska vi tydligen baka ett pepparkakshus *bävar fortfarande*.

(Foto: Anna)

Edit: Jag var tvungen att byta ut en av bilderna i efterhand, då det störde mig enormt att det såg ut som ett av ljusen inte stod rakt.

***

02 december 2006

Vad är det här?


Någon som kan gissa? Svaret avslöjas imorgon. Förresten planerar maken att göra ett pepparkakshus. Jag bävar. Har förstått att det kan vara något tålamodskrävande. Nu ska jag titta på julkalendern. Ha en trevlig lördagkväll!

(Foto: Anna)

Tillägg: Tack, alla snälla söta, för alla otroligt fina kommentarer under förra inlägget. De värmer ska ni veta.

***

01 december 2006

En kasse från Cosas!


Nu äntligen får jag berätta om hur lycklig jag är som fick detta fotouppdrag från Anneli och Cosas. I morse när magasinet kom ut, var jag galet uppspelt. Att få se sina bilder i ett ursnyggt reportage (vilket proffs du är, Anneli!) tillsammans med Sara, Saga och Anna, för att inte nämna redaktören själv, är helt outstanding. Detta var så kul och så givande, att jag blivit än mer säker på att min inriktning inom foto kommer att vara hus och hem, miljö och atmosfär.

Men det är bäst att jag snart fixar en snyggare hemsida för mina bilder. Nu använder jag mig av Fotosidan.se och deras tjänster. Enkelt och bra, med svart bakgrund *gillar*, men nu känner jag mig triggad att göra en egen design för bildvisning. Men tills dess får http://anna.evenius.se/ duga.

Imorgon åker jag till Gunilla med en gåva, som tack för lånet av hennes hus. Vilket badrum!

Och TACK, återigen, Anneli som lät mig få chansen!

Trevlig helg, alla!

(Foto: Anna. Layout magasinet: Cosas)

***