03 december 2006

Första advent!


Ja, det var kanske inte så svårt att gissa. Klart det är dekoration på stearinljus. Fyra rejäla blockljus och några fylliga klickar akrylfärg. Enkelt, och passar ypperligt mot den mörkbruna fondväggen med guldmönster.

Idag är det ett brilliant fotoljus ute, så det gäller att passa på att plåta. Kransen som hänger på ytterdörren, nästan lyser i det vackra ljuset. Den bleka morgonsolen gav mig tillfälle att även fota adventsljusstaken i köket, tillsammans med kakfatet, kaffeburken från Marimekko och givetvis Blossas läckra flaska.

Första ljuset är tänt och idag ska vi tydligen baka ett pepparkakshus *bävar fortfarande*.

(Foto: Anna)

Edit: Jag var tvungen att byta ut en av bilderna i efterhand, då det störde mig enormt att det såg ut som ett av ljusen inte stod rakt.

***

19 kommentarer:

Mamma W sa...

Några tips på hur man fotograferar en julgran :-)? Jag har försökt tänd i mörker, otänd i dagsljus, tänd i dagsljus, men ingenting blir bra. Man vill ju fånga den dr mysiga känslan som barnens julgran förmedlar, men det lyckas jag då sannerligen inte med! Fina bilder du har tagit i dag och vackert, vackert i Cosas magasin!

mams sa...

Najsa bilder, najst hem... ja som vanligt är du toppen!

Skulle du vilja fota barn i framtiden? Och då menar jag inte vanlig studiokort utan "barn-i-rörelse-kort-typ-ute-i-en-fin-miljö"?

I sådana fall kanske jag har ett uppdrag till dig:-) Måste bara "kläcka" först...

Kram Mams

Vera sa...

Vad fina bilder!
Jag har lagt till din blogg bland mina favvisar, hoppas det är ok.

saravillfara sa...

Åh, så många fina bilder!
Ert vardagsrum verkar förresten vara helsnyggt, med den mörkbruna väggen och de vackra guldblommorna!
Mera bilder, mera, mera!!
*blinkar med hundvalpsögon*

Anna sa...

Mamma W: Hmmm...Jag försöker själv få till sådana "mysiga lampbilder" och det är inte lätt. Men jag tror det bästa är att fota den tänd i dagsljus, typ eftermiddagsljus, använda stativ och lååååång slutartid. Jag använder en trådutlösare, så det kan få exponeras under kanske 10-15 sekunder. Sedan kanske du får behandla bilden i Photoshop, ändra på färgerna och så. Kanske dra ner den gula tonen som blir av lampljus, men ändå behålla det "mysiga". Lycka till! Tack för dina snälla ord!

Mams: Jamen JA! Vad roligt! Det vill jag jättegärna. Så får jag ju träffa DIG, Mams. *ler*

Vera: Men vad glad jag blir! Jag gillar din blogg också! Brukar smyga in där och läsa. Hehe...;-)

Sara: Vilka ögon, vem kan motstå?
Men alltså, det är inte så mycket att visa mer än det där kladdet på väggen. Det saknas både gardiner och matta så då är det inte så kul att plåta ännu. Men textilierna skall snart inhandlas, hoppas jag. Så du får vänta lite till. :-)

Saga sa...

Jag säger som Sara, mera mera!! Jag trillar baklänges när jag ser dina fina bilder, från ditt fina hem, och du är en gud med din kamera!
Kan man få skriva in sig i din fotoskola, nu när en ordentlig kamera är inhandlad :) *blink blink*
Kram

Sofie sa...

enkelt och vackert! =)

Vicke sa...

Håller med både Sara och Saga mera mera vackra bilder från ert vackra hem. *snälla rara*Det kunde vara en liten julklapp till oss;) Dina bilder är helt otroliga!
Snygg Marimekko burk även vi har en likadan i vårt kök;)

Anonym sa...

Ser supermysigt ut! Hur blev papparkakshuset? Säkert superfint, med ditt estetiska handlag! Ha en fin vecka! Kram!

Camilla sa...

Vilka mysiga bilder.. :D

Sara sa...

Vilken vacker och annorlunda adventsljusstake! och fina bilder också såklart :)

Anneli sa...

Och så säjer du at jag inte får komma och hälsa på för att du inte vill visa ditt hem!!!??? Jag börjar misstänka att det är ett svepskäl för att slippa ha mig flåsandes i nacken??!!
DU HAR JU JÄTTEFINT!!!!
Och jobberbjudanden börjar redan ramla in ser jag:)

Anna sa...

Saga: Du fattar inga misstankar när jag endast visar små delar av detta hus? ;-)Det kanske finns anledning att jag inte vågar visa mer. Hm. Närå, men det är väl så att jag vill göra så mycket mer i detta hus, som att t ex byta ut golvet, trappen, köksinredningen, badrummen... Rätt så mycket va? Därför vågar jag bara visa vissa delar. Fotoskola? Du är ju så duktig själv! Visst är kameran rolig att leka med?

Sofie: Åh, tack! :-)

Vicke: Hehe, får lov att hänvisa till mitt svar till Saga ;-).
Visst är den snygg, burken!

For the love of country: Tack, snälla du. Pepparkakshuset är än så länge i olika delar, och ska väl sättas ihop vilken kväll som helst, för att dekoreras fram till jul. Får bli vårat huvudsakliga julpyssel. :-)

Camilla och Sara: Tack! Det gäller att passa på att plåta när ljuset äntligen infinner sig.

Anneli: Men asså... Det är klart att du ska få komma hem till mig! Men du får vara beredd på följande: Hundhårstussar, tjocka barnvinterjackor, leriga stövlar, KAOTISK tvättstuga, asfula badrum, diverse renoveringsprojekt.

Eller så låter jag dig endast stå i hallen, (om jag hunnit dammsuga) och beordrar dig att inte titta på den fula trappen. Okej? ;-)

Ja, jag har fått ett par förfrågningar, vilket är hur kul som helst! *ler*

cleopethra sa...

Vad snyggt med blockljuset och vilken bra idé! då kan man ju dem tända länge varje dag.

cleopethra sa...

Men åh, vad fint Du gjorde med en kasse från Cosas! Jättefint! :-) Jag tycker absolut Du ska inrikta Dig på hus och hem-fotografering om det känns lockande. Du har inte bara den fotografiska kunskapen, utan även känslan för estetik vad gäller inredning. Go for it!

Anna sa...

Cleopethra: Ja, man kan verkligen ha ljusen tända länge, länge. Händer inte så mycket som på ett vanligt stearinljus.

Det var bara så himla roligt att få plåta för Cosas. Fick absolut mersmak. Inredning och rumslighet är något som jag intresserar mig för, så ja, jag ska satsa på det just nu.

Styggalillaloppan sa...

anna..det ligger en fluga emellan tangenterna och den lever och det är sant...gömt av vad jag ska skriva...fy den är halvdöd och konstig..borta...
jo väldans snyggt harru hemmavid! puss och jag vaknade kl. 4:45 och tankarna maler....

Anna sa...

Styggalillaloppan: Usch, låter inte bra. En halvdöd fluga mellan tangenterna. Men vad gör du uppe så tidigt, gumman?

Camillasnyahem sa...

Oj vilka härliga bilder! Tack för julkänslan!