29 oktober 2006

Vita väggar med dramatisk fond











Jag håller ju på med vardagsrummet parallellt med arbetsrummet/studion, vilket kan tyckas väldigt osmart, eftersom det då ser väldigt stökigt ut i fler rum samtidigt. Men som sagt, jag gillar ju projekt och inte när det står stilla på hemmafronten.

Det jag gör nu, är att måla väggarna vita, förut var de i en ljus, gråblåaktig ton som jag är så less på. Har alltid tyckt om färg på väggarna, så när trenden var åt det minimalistiska och vita, var våra väggar enligt mitt tycke, målade i spännande färger ;-). Och nu, nu verkar det slå över från det vita till allehanda färger igen. Vad gör då Anna? Jo, hon drar mot beige och vitt och andas djupa, befriande andetag.

Jag kanske har mognat. Kanske känner jag att jag kan leva med vitt och cappuccino under en lång period innan jag måste måla om igen.

Men nu till saken jag ville prata om. Jag är ju en vän av fondväggar. Vi har en medaljongtapet bakom sängen och i vardagsrummet målade jag för två år sedan (tror jag) en vägg i kulören Porter, en mörkt brun, mustig färg. Min första tanke var att denna också skulle målas över och bli vit. Men jag har kommit på andra tankar. Säkert lite påverkad av den stil som råder nu, barock och dramatiskt svart... Och säkert påverkad av Sara, som även hon håller på att inreda sitt vardagsrum i bruna toner. Alltså målar jag tre väggar vita och behåller den dramatiska fondväggen och kanske, kanske...snirklar jag dit något mönster i guld...*svälj* Vet inte om jag vågar än. Å andra sidan, om det blir galet, kan jag ju alltid tapetsera över med någon av de fina tapeterna hon visar.

(Foto: Anna. Med på bild är även vår kära Fideli som försvann från oss i april)

***

28 oktober 2006

Rostade kastanjer?

Vilken härlig lördag! Solen skiner och det blåser friskt. Jag blir glad, för ljuset är viktigt. Inte bara för humöret, utan för bildskapandet.

Jag tar ogärna bilder i starkt solsken utan föredrar "växlande molnighet" eller att placera motivet i norrljus.

Dessa kastanjer plockade jag på ICA, med tanken att fotografera dem. Jag gillar den djupa, bruna tonen som nästan går över i blått.

En promenad i skogen med Ester och sedan lite målningsarbeten väntar, för att senare ägna mig åt skräck-makeup. Filip ska på Halloweenfest. Undrar förresten vad vi ska äta ikväll.

Någon som ätit kastanjer någongång?

(Foto: Anna)

***

26 oktober 2006

Och jag vill banne mig inte vara sämre

















Japp, apelsinskivor i ugn har jag nu också julpysslat med, såsom Sara och Saga. MEN vilken tid det tog, precis som Sara rapporterade om. Inte för att det gjorde nåt, för det var sannerligen en vacker bild man såg när man kikade in i den något öppna ugnsluckan. För att inte tala om hur gott det doftade i köket.

Annars har jag verkligen inte mycket till julkänsla som flera verkar ha fått. Kanske beror det på det blöta och gråa vädret vi har här i Stockholmstrakten. Gräset är fortfarande grönt och frodigt (slutar det aldrig att växa??) Men det finns en gnutta vinterlukt i luften, så det kanske kommer några flingor snart.

***

25 oktober 2006

Reflektioner






















Igår besökte vi IKEA för att kolla lite på bänkskivor till arbetsrummet/studion. Tyvärr insåg vi ganska snabbt att IKEAs laminatskivor ser alldeles för tråkiga ut. Dem kan man ju inte sätta upp i vårat superduperballaochjättekonstigaarbetsrum. Här måste man ju tänka till, och kanske såga till, eller om man kanske hittar något annat spännande material som passar in.

Så något sådant kom vi alltså inte hem med från detta varuhus. Däremot blev det förstås en massa annat krafs som man absolut behöver, såsom värmeljus, glödlampor, toaborste, julpapper, två krukväxter, yadayada... *gäsp* ganska så tråkiga saker faktiskt, men man kan ju inte gå ut från IKEA utan att ha köpt någonting! Eller?

Det fanns dock en sak som fångade mitt intresse, och det var på julpyntsavdelningen. Nämligen vackra prismor i tre-pack. Jag köpte två. De fascinerar mig och har alltid gjort det, precis på samma sätt som sådana där snökulor man skakar på, ni vet...

(Foto: Anna)

***

23 oktober 2006

HAHAHAHA!

Stackars Björne...

http://www.sr.se/webbradio/index.asp?namn=158632&typ=db

Edit: Hm, länken verkar inte funka? Eller får ni upp en webbradiosnutt? Vad gör jag för fel?

***

22 oktober 2006

U got mail


















Jag fick post igår. Inte sådan där tråkig post, typ räkningar som envist landar i vår brevlåda varje månad, eller all denna reklam som obönhörligen åker direkt ner i pappersinsamlingen.

Nej, det här var intressant post. Ett mejl, från Anneli, vår kära myra.

Och jag blev så till mig att jag var tvungen att rita och färglägga. Färgen blev rosa, eftersom mitt hjärta är alldeles varmt. Inte bara tack vare innehållet i mejlet, utan för att Ni alla ger mig så mycket pepp! Vad skulle jag göra utan Er? Det är era kommentarer som för mig framåt i rätt riktning. Så ett stort TACK riktar jag till er.

Anneli har ju startat en ny nätshop - Cosas - som har grand opening den 13 november. Gissa vem som kommer hänga på låset? Förmodligen träffar jag alla er andra shoppingsugna där den dagen.

Nähä, nu skall jag måla. Lite i arbetsrummet och lite i vardagsrummet. Ha en skön söndag!

***

PS. Eftersom jag inser hur kul det är att få post, finns numera en mejladress angiven under mina kontaktuppgifter ;-) DS

20 oktober 2006

Jag har en plan






















Jag har ägnat senaste dagarna åt att fokusera. Man har nog säkert riktigt hört min hjärna arbeta. Det jag har koncentrerat mig på är att inte fastna framför denna (och era) beroendeframkallande blogg (-ar), att inte sväva iväg från min plan -den att få igång någon sorts enkel fotoverksamhet. Jag behöver tid att lösa mina bekymmer i denna fråga.

Så jag ber ödmjukast om ursäkt att jag varit dålig på att blogga och att kommentera hos er, men det kommer nog säkert igång snart igen.

Jag har haft svårt att veta vad jag skall prioritera. Skall jag börja med att skaffa studioutrustning eller registrera enskild firma? Skall jag söka fotojobb innan jag har ett ordentligt visitkort?

Det kanske låter självklart i era öron (ögon) men för mig är det mycket förvirrande. Därav mitt behov av en coach, som tar mig vidare till rätt nästa steg.

Just nu håller jag i allafall som bäst på att designa mitt visitkort. Jag bara måste få iväg beställningen snarast! Så att jag kan gå till ruta nr två sedan ;-)

Detta blir allt för idag, för vi ska iväg till svärföräldrarna på middag.

Trevlig helg!

(Bilden är ett utsnitt från mitt eventuella visitkort)

***

15 oktober 2006

Jo, *host* jag har ju blivit utmanad...


1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"-Jag vet inte, sa Annika och tittade bort mot blodet på marmor-" Någon som vet vilken bok det är?

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En stor härlig platt datorskärm från HP.

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Älskling, vi dödar barnen. (Usch, vilken titel!)

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
08.30 (23.16!!!) Vart tog den här dagen vägen?

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Just nu är det så tyst. Barnen sover och mannen har hörlurar på sig när han ser på teve.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Gick från bilen. Lillebror och jag har farit runt och lämnat inbjudningskort till hans halloweenparty.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Stod och glodde in i arbetsrummet.

8. Vad har du på dig?
My god! Vad har jag på mig???

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Jag kommer mycket sällan ihåg vad jag drömt...Men inatt var jag irriterad på en bekant. Mer kan jag inte säga...

10. När skrattade du senast?
Igår kväll när jag tittade in i vår blivande studio. Jag gapskrattade! Den är helt galen och jag har aldrig sett ett liknande rum. Men den är också väldigt praktisk om man säger så. Ni får se så småningom.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Först och främst en färg som jag ska måla över. Jag måste ju sitta i vardagsrummet och blogga för tillfället. Inga tavlor, för dem har jag tagit ner.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Vårt arbetsrum. Fast det skulle kunna vara nåt som Johnnie och Mattias kommit på.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Inte lätt inte... Men, a woman gotta do what a woman gotta do... Eller hur Anneli?

14. Vilken var den senaste film du såg?
"Catch me if you can", igår kväll.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
En våning i Stockholm, en egen ö i Skärgården och jättegärna en vingård i Italien. Sedan skulle jag förstås köpa en grym fotoutrustning. Har jag några pengar kvar nu? OK, då köper jag Sushi. En elvabitars.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Usch, vad svårt. Ska jag berätta att jag spelat boule naken eller om när jag hoppade fallskärm (ett tandemhopp) och spydde i luften?

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor,
vad skulle det vara?

Tänk om man kunde svinga sitt trollspö över ondskan i världen och förvandla den till kärlek och fred?

18. Tycker du om att dansa?
Yes, dansar gärna, fast då kan det se ut
som Elaine i Seinfeld...

19. George Bush?
Blahablaha... Nä, har inget att tillägga...

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Mina barn heter Filip och William och om jag hade en dotter skulle hon heta...Ester, fast det var förstås innan vi skaffade hund.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Visst, att prova på under perioder, vore spännande.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Skönt att du lyckades förverkliga din drömmar, Anna.

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Den som känner sig manad får svara!


Bättre sent än aldrig...

God Natt!

***



14 oktober 2006

Ambivalent

Snacka om velig. Undrar hur mycket jag kommer hålla på att trixa med loggan egentligen. Nu har jag bytt till en ny. Är den bättre eller sämre än den förra? Fast ni hann väl inte se den förra så fort som jag bytte, hehe.

Nu undrar jag bara hur jag får bort ramkanten (det smala strecket) under loggan som irriterar mig. Jag är ju inte så haj på kodning, utan har fått grym hjälp utav Anna.

Idag blir det skogspromenad med Ester och en sväng till färgaffären. Det är dags att ändra färg på vardagsrummet.

Edit: Ha! Nu är den borta, ramkanten! Tack, C!

***

13 oktober 2006

New look

Det är med stor tvekan och ett uns av skräck jag slänger upp en bild som logga, istället för den tråkiga rubriken som var förut! Vad tycker ni? Blev det too much?

Nåväl. Nu vet jag iallafall hur man gör thanks to Anna. Så då kan jag ju ändra bilden när jag vill! :-)

Tack igen, Anna!

Och med det önskar jag Er Alla, en skön helg!

***

11 oktober 2006

Frustrerad

Står och stampar. Kommer inte framåt.

Kan någon sms:a över en coach?

*GAAH*

***

09 oktober 2006

Forts. om Pippi: Badkruka


Jag fick syn på en schysst strand och blev jättesugen på att bada.

Det var ganska kallt i vattnet tyckte jag, så jag stod först och tittade på när de andra badade.

Badkruka, kallade de mig!

Ja, så jag tog mod till mig och ställde mig på en fin sten i vattnet. Men oj, vad hal den var!!!

(Foto: Anna)

***

Edit: Detta påhitt är förstås inspirerat av historien om Trädgårdstomten. Här har dock inga vykort skickats, utan hälsningen från Pippi får komma från denna blogg.

Kollar in staden



Här står jag och beundrar alla fina fiskebåtar vid hamnen. Blev rätt hungrig faktiskt så jag beställde käk på en av restaurangerna.

Jag hyrde även en röd jeep som jag gled omkring med...

(Foto: Christer)

***

Får jag lov att presentera...

Det här är Pippi. Ja, så heter han faktiskt nu efter att vi har döpt honom. Han vill gärna även han, berätta om resan till Thassos som han till sin förvåning fick följa med på. Han bor egentligen på makens arbetsplats och har ganska så stilla och tråkigt om dagarna...

(Foto: Christer)

***

06 oktober 2006

Ej för känsliga läsare





















Detta har hänt:

På torsdagseftermiddagen åkte undertecknad för att hämta ut lillebror från fritids. Vägen jag måste ta mig fram på är under konstruktion. Den skall bli en väldigt tjusig väg med cykelbana. Men nu är det alltså vägarbete som pågår och man skumpar fram i sakta mak i ca 10 km/h. Man får också snällt stå och vänta ibland, bakom en traktor, för att de från motsatta håll ska få företräde.

Vägen är fri för mig och förväntar mig att de som kommer från andra hållet snällt. ska. vänta. bakom. sin. traktor.

Det gör inte kärringen.

Följaktligen bromsar jag irriterat in. Och följaktligen känner jag en duns bak på bilen. Med en blandning av ilska över dumkärringen och en chock av att jag faktiskt har blivit påkörd bakifrån av en flicka på moped, slänger jag mig ur bilen och undrar hur det gått med tjejen. Hon i sin tur, var förtvivlad över att hon kanske orsakat en buckla på min bil och trodde att jag skulle vara arg på henne. Men jag var ju bara lättad över att inget allvarligt hänt.

När vi konstaterat att allt gått bra, sätter jag mig i bilen och hämtar sonen och åker hem. Lätt skakad faktiskt.

Väl hemma börjar jag leta efter mobilen. Jag ringer upp den med hemtelefonen och signaler går fram. Men inget hörs här hemma. Jag ringer igen och nu går det bara fram två signaler och sedan bryts det och blir tyst. Så tyst.

Det är nu jag inser var mobilen kan vara. Jag tar bilen och åker tillbaka till "brottsplatsen" där jag måste ha tappat den. Med näsan över ratten söker jag med blicken på den sandiga vägen. Och där ligger den. Platt. Nertryckt i vägbanan. Död.

Jag har varit med om min första krock och jag hade alltså hört min mobiltelefon dö.

Vilken surrealistisk dag.

(Foto: Anna. Klicka för att se offret tydligare)

***

01 oktober 2006

Aliki Beach



Jag säger bara Åh, åh, åh, åh...Åh!

Och Wow.

Det här stället var bara helt fantastiskt vackert. Ser ni hur grönt det är? Thassos är en grön ö. Jag åker gärna hit igen. Då ska jag bo här.

Vi har haft det så skönt denna vecka. Riktigt umgåtts med varandra och samlat på oss en massa fina minnen som vi kan leva på under den mörka årstiden som kommer.

Det här är nog sista inlägget om Thassos (finns ju fler om du scrollar neråt). Dock finns det en risk att jag måste berätta om föremålet som min man håller i på bilden i mitten. Men det får komma under veckan. Nåt måste ni ju ha att se fram emot ;-)

Nu måste jag skriva klart frågorna till frågesporten vi ska ha på Filips fest ikväll.

(Foto: Anna. Klicka!)

***

Paradise Beach


Andra fördelar med att åka efter högsäsongen är att man praktiskt taget får stränderna för sig själv. Här besöker vi Paradise Beach, som gör skäl för namnet med dess kritvita, finkorniga sandstrand, gröna vatten och en hörna för nudistbad ;-).

De något mer svaga fördelarna är som sagt att vädret är lite, ska vi säga skakigt? Ser ni den dramatiska himlen i horisonten? Snabbt kastar vi oss in i hyrjeepen när dropparna börjar falla. Vi skulle ju upp för den ravinlika stigen vi åkt ner för. *gulp*

(Foto: Anna. Klicka!)

Day after storm

Vi hyrde jeep under två dagar och det rekommenderas verkligen om man besöker Thassos. Man kan åka runt hela ön flera gånger om man vill, och får verkligen chansen att se alla otroligt vackra badvikarna som man ser från de slingriga vägarna uppe i bergen. Dessutom kan man åka till Thassos stad för lite shopping och restaurangbesök.

Bilderna är tagna dagen efter ett rejält oväder som säkert förstörde en del vägar och stigar. Häftigt och lite läskigt var känslan vi fick när vi skumpade ner för ytterligare en ravinartad brant, för att se denna dramatiska havsvik. Helt ensamma var vi, förutom på några får. Strandkaféet såg ut att ha upplevt en katastrof.

Vågorna var höga, vilket uppskattades av sönerna, men här förbjöds de att bada. Efter en stund satte vi oss i bilen för att med hjärtat i halsgropen, ta oss upp igen. En Jurassic parkscen i verkligheten. Väntade bara på att se en Tyrannosaurus Rex utanför bilfönstret. Men vi hörde bara "bääääh..."

(Foto: Anna. Klicka!)

***

Socrates Hotel, Thassos

Här kommer äntligen mina bildbevis från Thassos. :-)

Efter en lång väntan på Arlanda (planet var försenat) kom vi till slut med planet till Kavala flygplats. Färja och buss tog oss sedan till vårt hotell.

Att resa så här i slutet på september, off season, är ju en chansning när det det gäller vädret, men har också sina fördelar, som t ex att vi i kunde välja ett nytt och mycket större rum än det vi fick tilldelat från början. Riktigt fint var det, med hörnbadkar och stor balkong. Och vad sägs om namnet "Suite Aphrodite"?

Hotellet ligger precis vid stranden eller kanske ska jag säga på, vilket betydde att killarna studsade mellan poolen och havet, och däremellan låg vi på solsängar under bastparasollet med varsin kall öl.

På kvällarna spelade vi biljard när vi inte satt vid baren, surplandes drinkar och snackade med den charmige bartendern Arti. Drinkarna på bilden är tyvärr inte till mig.

(Foto: Anna. Klicka!)