20 oktober 2006

Jag har en plan


Jag har ägnat senaste dagarna åt att fokusera. Man har nog säkert riktigt hört min hjärna arbeta. Det jag har koncentrerat mig på är att inte fastna framför denna (och era) beroendeframkallande blogg (-ar), att inte sväva iväg från min plan -den att få igång någon sorts enkel fotoverksamhet. Jag behöver tid att lösa mina bekymmer i denna fråga.

Så jag ber ödmjukast om ursäkt att jag varit dålig på att blogga och att kommentera hos er, men det kommer nog säkert igång snart igen.

Jag har haft svårt att veta vad jag skall prioritera. Skall jag börja med att skaffa studioutrustning eller registrera enskild firma? Skall jag söka fotojobb innan jag har ett ordentligt visitkort?

Det kanske låter självklart i era öron (ögon) men för mig är det mycket förvirrande. Därav mitt behov av en coach, som tar mig vidare till rätt nästa steg.

Just nu håller jag i allafall som bäst på att designa mitt visitkort. Jag bara måste få iväg beställningen snarast! Så att jag kan gå till ruta nr två sedan ;-)

Detta blir allt för idag, för vi ska iväg till svärföräldrarna på middag.

Trevlig helg!

(Bilden är ett utsnitt från mitt eventuella visitkort)

***

17 kommentarer:

saravillfara sa...

Din blogg har mellan raderna andats, att det pågår saker som upptar energi. Det är kanske som du säger, att man nästan har kunnat höra din hjärna arbeta :).
Jag hoppas för din skull, att det klarnar eftersom tiden går. Vissa saker går inte att skynda fram, vissa svar finns inte färdigformulerade så snabbt som man skulle önska.
Men du är på god väg låter det som. Visitkort måste ju vara hur kul som helst att utforma, beställa och sedan få i sin hand.
Just i sådana här frågor har jag tyvärr ingen liknande erfarenhet, och kan därför inte coacha som jag skulle önska. Känner du ingen med liknande sysselsättning, som du kan rådfråga?
Hur som helst, ha en trevlig kväll hos svärfars, kram från mig!

Saga sa...

Det är lugnt Anna, vi vet och vi förstår!! Min bror startade eget i våras, och min mor håller som bäst på med förberedelserna för hennes lilla butik. Jag förstår att det är MASSOR att planera, men jag är övertygad om att det kommer att gå bra för dig!! Du är så kreativ och duktig! Att börja med visitkort tycker jag låter som en god idé!!
Lycka till och hoppas kvällen var trevlig!
Kram på dig, fotobruden!

Vicke sa...

Förstår att det är mycket som ska göras och beslutas som upptar din tid just nu. Vet precis hur det är eftersom min man är egen företagare och på sätt och vis även jag;) Här finns det många instanser där man kan få kostnadsfri hjälp vid uppstart av företag , tycker du sak leta reda på en sån i din närhet . Även om du är så duktig och kreativ är det en massa praktiskt som ska lösas och det kan vara bra att få hjälp med. Hoppas kvällen hos svärföräldrarna var trevlig:) Ha en bra helg!!

cleo sa...

Bra att ta en paus från bloggen och fokusera ett tag. Det är inte alltid det lättaste. Låter som ett spännande projekt, jag tror Du kommer lyckas jättebra. Ha så kul hos svärfar! :-)

Anna sa...

Vad duktig du är...Själv har jag en liten bit på väg..men jag skulle behöva en fotograf.. vet du vart jag kan hitta en så`n? ;)

Anneli sa...

Jag är inte det minsta orolig!! Det kommer att gå som en dans:)
Jga har förresten mailat dig!

Anna sa...

Sara: Tack! Du uttrycker dig mycket bra och vettigt, som att "vissa svar inte finns färdigformulerade så snabbt som man skulle önska" . Precis. Jag har så himla bråttom, och blir frustrerad av att det tar sån tid.
Jo, jag känner flera fotografer, och jag kommer besöka dem för lite "studiebesök" och få tips och råd. Hoppas bara jag kommer iväg så fort som möjligt!!! *fniss*

Saga: Du är för söt. Då vet du vilka frågor jag tampas med, som har brorsan och din mamma som startat eget. Ja, visitkortet känns som en bra sak att ha, när jag raggar jobb runtomkring mig. Känns mer seriöst då. Kram!

Vicke: Lyllo dig och er andra som har någon precis i närheten som startat eget, som kan lite mer om vad som gäller. Kan ibland känna mig lite skraj för att kasta mig ut, men jag vet att det är rätt för mig. Kommer jag bara igång, ska det nog gå bra.

Cleo: Eller hur! Men jag kan ändå inte låta bli att läsa hos dig och mina andra favvo-bloggar.

Anna: *HARKEL* Här! :-)

Anneli: Och jag har läst!!! KRAM!

LoX sa...

Om det känns rätt, om det känns att "detta kommer höja min och min familjs livskvalitet" och att det finns ekonomiska resurser så tycker jag att du ska starta företaget. det kommer att ta tid att bygga upp ett föreytag och under tiden får du vidareutbilda dig på det som du tycker dig behöva.

Det som är bra tt ta beslutet och starta företaget är att det blir "verkligt" och det är lättare att arbeta med något som existerar än bara i tanken.

Jag tror att det kommer att gå bra för dig. :-)

mams sa...

Inga problem med den planen...Du är ju bäst, det har jag ju alltid sagt!

Håller alla tummar jag har att dina drömmar kommer att gå i uppfyllelse!
Trevlig helg!
Kram Mams

Anonym sa...

Hoppas du klarer å sortere tankene. Ta din tid. Bloggen
kommer du tilbaks til nær du får tid igjen. Lycke til. Kram

StyggaLillaLoppan sa...

jag var helt hundra på att jag skrivit en rad...men icke sa nicke...du kommer att klara det...du är ju bara för duktig eller hur?.

Snäckan sa...

Det låter jättespännande och jag hejar på dig så klart! Tycker du är modig som vågar leva ut dina drömmar. Go duktiga Anna!!

Anna sa...

Lox: Tror du har rätt! Om jag startar företaget så blir det mer verkligt. Tack för dina kloka ord!

Mams, Julie, Loppan, Snäckan: Stort tack för peppningen! PUSS!

Helena sa...

Nej, Anna! Inte skaffa studioutrustning. Bra att du börjar i visitkortsänden, känns det bra i maggropen ska man börja där. (Haha, bara för att jag oxå börjar med visitkorten!;-) Men ärligt, det är en bra marknadsföringsdetalj. Inte så liten heller. Sen ska du (nu bestämmer jag här...) fundera ut VAD du vill fotografera. Största missen tror jag är att göra lite det, lite sånt och så lite såntdärnt. Det blir inte bra, och folk vet inte riktigt vad du vill - eftersom du själv inte vet det..;-) Börja smått! är en annan paroll. Studioutrustning behövs egentligen rätt sällan, även i bröllops/porträttsammanhang - tänk på hur mycket gratis fint ljus det finns! Bara en sån sak...
Det var allt för idag och för mig.
Go girl!
;-)

Malin sa...

Vad kul det är med er alla så duktiga och kreativa tjejer! Jag håller på er!! Go Girl!!

Anna sa...

Helena: Tack coach! :-) Åh, du anar inte hur mycket jag värdesätter befintligt ljus. Bilder blir så mycket vackrare än med blixtljus. Men saken är ju den, att nu träder vi in i den mörka årstiden och lite studioarbete lockar faktiskt. Tänkte att en studioblixt och en bouncer skulle kunna vara en bra start. Jo, jag vet, det är bra att specialisera sig och det börjar luta åt en viss sorts bilder som jag vill satsa på, och det är miljöbilder i hus, inredning och interiörer. Tycker det är så kul.
Men som sagt, det gäller att fånga ljuset, den korta stund det infinner sig numera. Tack igen, Helena!

Helena sa...

Bra inriktning Anna!
...och då behöver du ju inga bouncrar eller jätteblixtrar..;-) Men visst, klart det lockar att ha "eget", det förstår jag. Har du ett bra stativ? Fjärrutlösare? Kan vara bra just för interiörer, när det börjar snika med ljuset...
Åh... det är så möe man vill ha!
:-(
:-)
?!
Kram!