29 oktober 2006

Vita väggar med dramatisk fondJag håller ju på med vardagsrummet parallellt med arbetsrummet/studion, vilket kan tyckas väldigt osmart, eftersom det då ser väldigt stökigt ut i fler rum samtidigt. Men som sagt, jag gillar ju projekt och inte när det står stilla på hemmafronten.

Det jag gör nu, är att måla väggarna vita, förut var de i en ljus, gråblåaktig ton som jag är så less på. Har alltid tyckt om färg på väggarna, så när trenden var åt det minimalistiska och vita, var våra väggar enligt mitt tycke, målade i spännande färger ;-). Och nu, nu verkar det slå över från det vita till allehanda färger igen. Vad gör då Anna? Jo, hon drar mot beige och vitt och andas djupa, befriande andetag.

Jag kanske har mognat. Kanske känner jag att jag kan leva med vitt och cappuccino under en lång period innan jag måste måla om igen.

Men nu till saken jag ville prata om. Jag är ju en vän av fondväggar. Vi har en medaljongtapet bakom sängen och i vardagsrummet målade jag för två år sedan (tror jag) en vägg i kulören Porter, en mörkt brun, mustig färg. Min första tanke var att denna också skulle målas över och bli vit. Men jag har kommit på andra tankar. Säkert lite påverkad av den stil som råder nu, barock och dramatiskt svart... Och säkert påverkad av Sara, som även hon håller på att inreda sitt vardagsrum i bruna toner. Alltså målar jag tre väggar vita och behåller den dramatiska fondväggen och kanske, kanske...snirklar jag dit något mönster i guld...*svälj* Vet inte om jag vågar än. Å andra sidan, om det blir galet, kan jag ju alltid tapetsera över med någon av de fina tapeterna hon visar.

(Foto: Anna. Med på bild är även vår kära Fideli som försvann från oss i april)

***

13 kommentarer:

saravillfara sa...

DU MÅSTE VÅGA MÅLA GULDIGT MÖNSTER - det kommer att bli så bra!!!!
Du märkte att jag kände mig tvingad att höja rösten lite, hoppas du inte blev döv på kuppen... :)
Allvarligt - har du tittat i senaste Plaza Interiör, sidan 135? Där får du en försmak på hur snyggt det kan bli!

LoX sa...

Låter som en bra idé att ha en fondvägg som är lite mer dramatisk. Mörk färg ger djup till ett rum så att man "dras in" mot väggen.

Tapeterna Sara har valt ut är häftiga, eller så kan du bara ha enfärgad och testa med först.

Vad kul med renovering!

Vicke sa...

vad kul och spännande med projekt även om det är jobbig med flera samtidigt. Ser fram emot att få se resultatet på bloggen. Gillar också beige, vita och bruna nyanser på väggarna. Less efter alla 90 tals terakotta....
En av saras tapeter i collaget är vår sovrumsfond. Visst rätt så neutral men jag gillar den:)

StyggaLillaLoppan sa...

klart du ska kladda guld på väggen ...och hallo så lätt att göra om man tröttnar...vilket man gör förr eller senare...

Vildangel sa...

Jättefina bilder! Jag är liksom du - jag går mot strömmen och väljer vitt, beige och andra ljusa färger när alla andra väljer starka färger och mycket mönster. Men jag funderar faktiskt på en häftig fondvägg i nåt av sovrummen. Fast med tyger då eftersom vi inte får sätta upp fondvägger för hyresvärden.
//V

Snäckan sa...

Jag röstar också på guldigt mönster. Det kommer att bli toppen!! Fint du har gjort på sidan oxå ;-)

cleo sa...

Du följer inte utveckligen, Du LEDER den. Se det som att Du helt enkelt är avant garde! :-) Guldmönster låter jättefint. Funderar på att göra detsamma i min dotters rum.Här är alla väggar vita, förutom i de tre barnens rum, som har varsin fondvägg. Min dotter har en lila fondvägg, som jag nog skulle vilja göra mer rosa lila och sedan ha guldmönster på! :-) Go, baby, go!

Anneli sa...

Jag tycker också du ska vara lite "dary" !!:)
Men jag fick en klump i halsen när jag såg Fideli....

Saga sa...

Så kul med fler som börjar dra mot det guldiga hörnet! Jag känner att jag måste veta fler modiga innan jag själv vågar ta steget och måla med guld på väggen! Huuu, så spännande:)
Vad duktig du är som renoverar och fixar här och där i ditt hem! Måste vara någon renoverarsjuka som går i bloggvärlden :) "smitta mig, smitta mig"

Anna sa...

Sara: Haha! Vad du HOJTAR! ;-)
Nej, det har jag inte gjort. Måste ta och köpa den tidningen alltså.

Lox: Dramatisk är den redan nu, mörk som den är, så jag skulle allt vilja "lätta upp" den med nåt mönster... Vi får se...:-)

Vicke: Ja, *torkar svetten ur pannan* helst ska jag inte hålla på så här. Blir rätt slut efteråt. Men jag älskar förändring. När jag var liten möblerade (eller "möblade" som jag sa) om jämt och ständigt. :-)

Loppan: Ja, visst vore det lite kul? Att kladda guld på väggen! Blir mer och mer peppad.

Vildangel: Vitt och beige är ju skönt att se på och lätt att leva med en längre period. Sedan kan man ju på små ställen här och där, kasta in nåt som hör trenden till, typ en fondvägg, eller en våd av någon cool tapet.

Snäckan: Känner att jag borde prova i allafall. Vore kul!

Åh, tack, gulle dig!

Cleo: *fniss* Tja, vi får väl se om du och fler vågar måla guld på väggen efter mig. Antagligen blir ni avskräckta, när och om jag visar resultatet.

Anneli: "Dary" finns med på listan över alla mina mellannamn. Absolut. ;-) I allafall när det gäller väggmålning.

Ja, Fideli... Puss på henne. Hon var en söting.

Saga: Måste JAG börja? *gulp*

Ja, man får hoppas att renoveringen blir klar snart. åtminstone för en paus för jul... Sen är det på´t igen. ;-)*host, snörvel*

mams sa...

Hallå där! Kan du inte komma hit och dela med dig av din renoveringsanda?

Fondväggar är alltid spännande.
Kram Mams

StyggaLillaLoppan sa...

så kissen kom aldrig tillbaka?
hm min asta har skadat sig och vilar upp sig i barnens klädskåp. blir det inte bättre får det bli ett veterinärbesök. jag tycker det är jobbigt när det händer ens småttingar något...dem pratar ju inte direkt...så man vet inte vad som sker; precis som bebisar...jättejobbigt när dem är sjuka. kram

You have stepped into Lilyworld. sa...

I helgen ska jag måla vardagsrumsväggarna HELT i guld. Jag nöjer mig inte med att kludda dit lite guld utan mycket guld ska det va :) Ibland får man vara lite galen...Jag hoppas på det bästa!