Jag tar ogärna bilder i starkt solsken utan föredrar "växlande molnighet" eller att placera motivet i norrljus.
Dessa kastanjer plockade jag på ICA, med tanken att fotografera dem. Jag gillar den djupa, bruna tonen som nästan går över i blått.
En promenad i skogen med Ester och sedan lite målningsarbeten väntar, för att senare ägna mig åt skräck-makeup. Filip ska på Halloweenfest. Undrar förresten vad vi ska äta ikväll.
Någon som ätit kastanjer någongång?
(Foto: Anna)
***
21 kommentarer:
Jag har faktiskt aldrig smakat kastanjer men skulle gärna testa det. För oss blir det clementiner och äpplen som får stå för lördagsmyset ikväll.
//V
jag har inte smakat kastanjer men alltid undrat hur man tillreder dessa och hur de smakar.
Jag håller med - vilka vackra färger kastanjer har (eller så är det bara du som har lyckats igen med fotot).
Vad blev det för mat?
Trevlig lördagkväll.
Kram Mams
Jag tycker mycket om kastanjer. Både att titta på, och att äta.
:-)
Är det inte höjden av vegetarism?
Jag har aldrig smakat rostade kastanjer, men varje gång jag ser bilder av det vil jag så gjerne prova.
Åh, så vacker bild!
Får mig att önska att det fanns att få tag i här hemma, skulle vara så fint som dekoration bara. Men jag tror inte det finns att köpa här?
Hittade ett "recept" på kastanjer som man gjorde ett kryss i, la på saltbädd och skickade in i ugnen, men vet inte om det är gott? Och så har jag läst ett tips på att man kan ge dom till barnen att pyssla med, en liten syl och tandstickor eller bambupinnar skulle visst vara användbart om man ville använda kastanjerna till en variant på "kottedjur".
Tycker du ska rama in den där bilden - den var så fin!!
Yes! Lite överskattade tycker jag, men oerhört vackra att se på. Väldigt fin bild Anna!
Vildangel: Hm... Låter sunt och nyttigt...inte helt likt det vi brukar ha som mys på lördagkvällar. *skäms*
Cia: Jag tror man rostar dem i ugn. Men jag är mest intresserad av att fota dem ;-).
Mams: De är mycket tacksamma att plåta, men tack för komplimangen!
Helt otippat blev det så oglamoröst som pizza! Vi hade inte tid till så mycket annat, skyller jag på. ;-)
Lox: Kanske man skall prova någon gång då. Att äta menar jag. :-)
Maza: Haha, säkert! :-)
Julie: Ja, visst ser de utsökta ut?
Sara: Skulle nog passa bra både i ditt och mitt vardagsrum, mörkbrun fondvägg som vi har. :-) Som vanligt vet du så mycket, Sara ;-)!
Tack för tipsen!
Du har rätt, borde kanske rama in den.
Anneli: De kanske är väldigt nyttiga?? Vad vet jag.
Tack, vad kul att du tycker det!:-)
Vilken suprvacker bild Anna!! Har aldrig sett eller smakat kastanjer men skulle gärna ha de som dekoration. Underbara färger:)
Jättefin bild, så vackert. Jag åt kastanjer som de rostade och sålde på gatan i Portugal. Fast det var inte så värst gott, måste jag säga.
Vicke: Visst är det vackra att se på!
Cleo: Men hur smakade det ungefär? Går det att jämföra med något annat?
Wow - chåklaaaaa var det första jag tänkte på när jag såg kastanjerna. Huga, kurr i magen!
Härlig bild!!!
Jag rostade faktist kastanjer här om dagen och tyvärr blev det inte alls bra som jag ville, dom exploderade i ugnen. Men det luktade så grymt gott i hela lägenheten. Jag vet inte riktigt vad man gör med dem sen, hur man äter dem ovs.
Jag har smakat rostade kastanjer i Milano, men blev faktiskt lite besviken. De luktade mycket godare än vad de smakade.. =/
Kastanjglass och kastanjkaffe är gott.
Lantliv: Hihi, oh no, tala inte om chåklaaa... *måste haaaa* ;-)
Saga: Visst är den rätt så skön?
Karro: Haha, exploderade de?! :-) Typ som jättepopcorn?
Haydee: Så doften är alltså ljuvlig...
Hannele: Va? Har jag aldrig hört talas om... Tack för tipset!
Jag har ätit både kastanjkräm och rostade kastanjer. Det är nötigt i smaken, såklart. Svårt att beskriva. Lite för kvalmigt för min del.
Bor i Madrid sedan många år tillbaka. Här är det en tradition att äta rostade kastanjer, som vi köper på hösten i en pappersstrut på gatan. Med en smula salt.
Kastanjer var före potatisen bondbefolkningens tilltugg och användes än idag för att göra en mycket välsmakande soppa. Skär ett kryss, rosta eller koka tills kastanjerna känns mjuka. Skala. Kan även beredas i microvågsugn. Eller mosa väl med socker till en kräm.
Jättegott med rostade kastanjer, men ett elände om inte det innre skalet lossnar. Har just misslyckats kapitalt och letar efter tips hur man ska göra för att slippa pilla skal halva kvällen. Nån som har ett bra tips?
Skicka en kommentar