23 juli 2006

Mike The Poet
(Foto: Anna)

Det var en rolig och annorlunda upplevelse vi fick igår i Gamla Stan. Under ca två timmar gick vi genom de trånga gränderna och minimala små torgen efter Mike The Poet som guidade oss genom den blodiga historieberättelsen.

Dock kanske det inte är den kusligaste årstiden att gå på spökvandring. Men mörkret föll till sist och det var rätt mysigt att stå på Gåstorget och lyssna på hur blodet rann ner i rännstenen från Stortorget under Stockholms blodbad 1520.

Teater i den här formen är verkligen en bra idé och blir så mycket mer levande. Tydligen kommer Romeo och Julia att utspelas på detta sätt här i Gamla Stan inom kort.

Kvällen avslutades med en delikat glass på Kåkbrinken, som en belöning till pojkarna som faktiskt orkade med att knata runt under två timmar på kullersten utan att klaga.

***

3 kommentarer:

StyggaLillaLoppan sa...

låter verkligen supertrevligt. hade gillat det skarpt. gamla stan är verkligen mysigt .

Anneli sa...

Det där lät himla trevligt:)

Anna sa...

styggalillaloppan och anneli: Det är synd att man inte är där lite oftare, när man ju faktiskt bor i Stockholm. Upptäckte att det faktiskt finns många urmysiga små restauranger där som jag vill besöka. Kändes som om man var i Florens med alla gränder.