07 maj 2007

Lathet

(Foto: Anna Evenius)

Jag tvättar ofta. Eller jag menar, tvättmaskinen tvättar. Allt jag gör är att mata in stora lass tyg i gapet på den. Sedan trycker jag på knappen och njuter av det härliga ljudet. Allra helst ska jag gå och lägga mig på soffan och vila, med maskinens brummande i bakgrunden.

Sedan kastar jag in den våta tvätten i tumlaren och trycker på ännu en knapp. Värmen sprider sig i tvättstugan (den kaotiska).

Men sen. Kläderna är torra. Vad gör jag nu? Äh, jag tar hela högen och lägger den här i fåtöljen. Kanske tvättar jag ännu mer. För den eviga smutstvätthögen tycks aldrig minska.

Går och lägger mig på soffan igen. Kastar irriterade blickar mot den rena högen i fåtöljen.

Vem ska vika?

*gäsp*

***

20 kommentarer:

Anonym sa...

Det där känner jag så väl till....

Anonym sa...

Preciiiiiis som här hemma.....vem ska vika??? Att tvätta är faktiskt ganska trevligt "göra" ...men när det kommer till vikning och strykning ,(morr) då vill jag inte vara med :)men till slut står man där ändå....med fem i familjen är man ju illa tvungen...ibland hjälper någon till men .....Vad otroligt fint du gjort här inne...här kommer jag "hänga" ofta...alltså inte tvätt utan på din sida hihi!!!!!
Ha det gott!!
Tina :)

Anonym sa...

Fint foto och snygga möbler + lampa i bakgrunden!
Vika och lägga in är klart det tråkigaste momentet med att tvätta...

Anonym sa...

Det låter som hemma hos mig! Här växer högen med smutsig tvätt i tvättstugan, och det känns som att jag fyller på med tio skitiga plagg, men bara får med mig ett rent på vägen ut. Hur är detta möjligt?
Jag tror också att jag precis som du, kanske tvättar i överkant bara för att det är så skönt med rena kläder, men jag ska bättra mig. Man kan ju hänga ut och vädra... har jag hört... :)

Fortsätt vila i soffan, det låter superhärligt! I vårt hus finns en liten tös som sällan låter mamma vila under tvättning!!

Kram

Anonym sa...

Men har du inte märkt att om man tar hand om tvätten och viker den direkt när den är färdigtumlad så är det inte alls lika mycket som behöver strykas. Och det gör jag fast vi nu har haft strykhjälp i 17! Min svärmor tycker om att stryka, och har gjort det hos oss sedan hon blev pensionär. De`du!

Nej, tyvärr går det inte att få låna henne. Det är alldeles för många på kö före dig.

:-) L8

Anonym sa...

Åh så är jag med. Stoppa in den i maskinen och plocka ur den igen, visst inga problem. Men det eviga vikandet.. nej fy.. =)

Anonym sa...

... och ändå får du en hög med tvätt att på bild se riktigt vackert ut :D

Anonym sa...

Japp, känner igen mig...Hos oss är det mest maken som tvättar och jag som viker (ska vika)...Det är ju solklart att det borde vara tvärtom :)!

Anonym sa...

Hemma hos mig är det mannen som tvättar (du läste rätt)! Alltså maskinen tvättar :-D..Han torktumlar också men sen är det tvärstopp. Vika det gillar han inte och han har ju faktiskt tvättat då borde jag ju vika...GÄSP vad säger man....

Snäckan sa...

Fin bild!!

Anonym sa...

Och på tal om det så kanske det är dags för den här ängeln att slita sig från datorn och göra precis såna där saker----- tvätta OCH vika tvätten. :)

Anonym sa...

Jag viker. Allt.

Maken tvättade 9 fulla maskiner* igår och flög till nya hemmet i dag. Kvara finns jag, två småbarn och ca 4 kubikmeter ren tvätt.

(Så snyggt du har fått till det i din blogg.)


*och vi snackar mega- maskiner a la bostadsrätts tvättstuga.

Anonym sa...

Ja precis..
Vem ska vika?
Sambon verkar ha hittat en bra lösning.. för hans tvätt viker sig av sig självt.. och blir ofta struken med..
Knepigt det där.. och orättvist! ;-)
kram

Anonym sa...

Du låter även precis som hemma hos oss. Tvätten tar aldirg slut och vika den och sätta undan , vem jag?? För att inte tala om styrkning. Tror jag gör dig sällskap i soffan vi kan ju alltid stirra på tvätthögen och hoppas något händer ;)
Kram

Anonym sa...

Jag blir också impad av att du kan få en helt vanlig tvätthög att se helt fantastisk ut.

Vi missade vår tvättid härom dan så nu har vi en helt tokigt stor hög att ta hand om.

karu sa...

så fin blogg du har. måtte bare innom å ta en titt. kommer til bake senere

Det Mörka Hotet sa...

Jösses.........jag blir alltid lika paff av dina fantastiskt komponerade och synnerligen vackra bilder!

Vet du: jag är en så'n där jobbig typ som aldrig har några strykhögar då jag alltid tvättar och stryker direkt - men det är inget jag talar högt om. Det är tydligen inte så macho...


Samuel

Anonym sa...

Men Anna!
Inte visste jag att en tvätthög kunde se så där lockande och trevlig och fräsch ut.
Hur bär du dig åt?
Strunt i att den växer, du har ju mycket viktigare saker för dig, som att fota, och slappa i soffan.
Superbra prioriterat, om du frågar mig :)

Anonym sa...

Vilken bild! Jag kan riktigt känna doften av ren tvätt.

Mangola sa...

Har också en fåtölj med tvätt men här är det en fråga om vem som ska stryka....det vikta är redan vikt