10 april 2007

Sjösättning!


Jag har nämnt det förut, att jag håller på att snickra på min portfoliosida. Nu är den färdig! Eller rättare sagt, när jag vet att den funkar att se i olika webbläsare. Så jag vänder mig självklart till er, kära bloggvänner (er som orkar och vill), och frågar: Fungerar allt som det ska, tycker ni?
Det är min kära man och tillika hjälte, som hjälpt mig att skapa denna sida. Utan hans hjälp, hade jag aldrig lyckats få ihop det tekniskt. Blir trött bara jag ser en html-kod. Tack, älskling!
Så om det är så att det inte fungerar, hojta till, så får vi åtgärda det. Är mycket tacksam för era synpunkter, de är guld värda.
Välkommen in, till Min Portfolio!
Påsken är över, men jag har tagit ännu en dag ledigt. Ska bege mig in till stan snart. Har några ärenden att uträtta. Fast det är lite hemligt än så länge.
Ha det gott!
***

41 kommentarer:

Anonym sa...

Det jag såg var jättefint, men det gick inte att klicka sig runt, det var bara samma bild som kom upp igen. Kul att det börjar hända saker för dig!

Linda B sa...

Jag kunde klicka mig runt, såvitt jag kan se fungerade det utmärkt! Jag tyckte mycket om dina bilder, det måste ha varit svårt att välja ut vilka du skulle ha med. Roligt att du får sälja dina bilder, det du har delat med dig av ser mkt bra ut tycker jag!

saravillfara sa...

Vilka vackra bilder!!
Gillar den sobra mörka bakgrunden också.
Jag använder Firefox, och för mig gick det att klicka fram bilderna.
Däremot; de klickbara länkarna längst ut till höger, de gick att klicka på , men man visste inte vad man klickade på eftersom texten inte syntes (det var bara en så´n där symbol som brukar visas innan bilden eller texten laddats upp, om du förstår).
Men vilken fin portfolio Anna!!

JULIE K sa...

Åååå Anna. Dina bilder er så utrolig vackra. Man bare njuter av dom. Siden var jættefin. Jag bruker Safari och såg alla bilder och text til høger. Alt såg veldig fint ut. Jætteroligt med egen portfolio : )

mams sa...

Hej tjejen!
Jag kastade mig givetvis in för att kolla dina fina bilder, men tyvärr så har jag samma problem som Lisa ovan skrev om. Det är samma bild jag ser hela tiden oavsett hur mycket (och desperat) jag klickar:-(

Kram!

Hemmarikets Charlotte sa...

Layouten är klockren men jag hade svårt att klicka mig runt. Hittade inte heller någon presentation/marknadsföring av dig själv. Kolla lite på Lulu Carters sida...ett tips....

anneli sa...

Oj, vilken snygg layout!! :) Nu är det min tur att ramla av stolen ;)
Bildspelen däremot trilskades lite. På vissa av kategorierna kom samma bild upp hela tiden och ibland kunde jag inte se rubrikerna. Barnsjukdommar, som din hjälte snart har avhjälpt!! (kör foxen så klart)

anneli sa...

Glömde ju, bilderna är så in i norden snygga!!!

Sagan Om Livet sa...

Fantastiskt fina foton! Och ja - sidan fungerar, men ibland med lite eftersläp dvs när jag klickar fram ny bild kommer den gamla en gång till och byter sedan över till den nya. Vet inte hur jag ska förklara det bättre...

MrsMalinski sa...

Först kommer det upp ett Microsoft Internet Explorer fönster (ett varningsfönster)där det står PC i. Först hade ajg samma problem med bilderna att det var samma som kom upp men nu när jag gick in i gen verkar det gå bättre....eller inte. Ibland ploppar rätt bilder upp ibland inte. Hmmm....det där med html är ju hur mysko som helst. Men det jag ser så ser det super ut!!

Anna sa...

Alla: Gud, vad bra att ni skriver vilka problem som uppstår. Vi sitter här och försöker lösa dem alla. Jag har PC och allt ser bra ut, men om man har mac blir det tydligen lite problem?

Vissa saker tror jag att vi har ordnat, och om ni vill så får ni gärna testa igen (men i såfall måste "cachen tömmas". I Firefox gör man så här: Ctrl+Shift+Delete)
För annars kommer ni inte se ändringarna som gjorts.

Det är viktigt för mig att man kan se sidan smidigt från både mac och PC, i olika webbläsare, så jag är oändligt tacksam för er hjälp! :-)

Mams, vad har du för dator?

Hemmarikets Charlotte: Bra där, ska fixa en sida där jag presenterar mig. Tack för tipset!

Anna sa...

MrsMalinski: Haha, med det kanske var precis när vi höll på att testa olika saker. Snälla prova igen! Kram!

LoX sa...

Grattis Anna!

Proffsig och snyggt (jag kunde dock inte se länkarna). Kanske beror det på Mozilla.

LoX sa...

Nu testade jag igen (behövde inte tömma cache) och det fungerade perfekt. Fantastiska bilder. Saknar ord - stort grattis!

Vicke sa...

Svårt att lämna någon lång kommentar. Jag är mållös utav alla vackra bilder jag fått se. Har PC och Explorer det funkade jättebra. Men även jag saknade en lite presentation av den duktiga fotografen. Såg att du skulle lägga in det!
Bra jobbat, suveränt snygg hemsida!!

Christina W sa...

Jag ska definitivt kolla...med alla vackra bilder här så blir man ju nyfiken. Såg förresten bilden i DN och tyckte den var snygg - kanonbra jobbat

mams sa...

Godmorgon!
Vad jag har för dator?! Jo serrö, det är en sån med skärm och framför den ligger en bricka med knappar. Moahahaha!

Men oroa dig inte för min dator du, för nu på morgonkvisten så funkar det kanon att se alla dina bilder. Sedan undanber jag alla termer om brinnande rävar och annat kryptiskt;-)

FIIIIIIIIIINA bilder, vännen! Vill du ta kort på tre snoriga ungar också att lägga till eller förstör det alla dina försök till ett prisat fotojobb då?!? *s*

Kramis!

MrsMalinski sa...

Nu testade jag igen...fast på jobbet. Har både Explorer och PC hemma o på jobbet. Nu kom inte varningsrutan upp. Först kommer inte alla bilder upp men uppdaterar man ett par ggr så visas de små i kanten, men får inte upp de stora. Trycker jag tillräckligt länge på de små bilderna så får jag upp dem. Men kan tänka mig att det ska fungera direkt ;) Annars var det finfint!

saravillfara sa...

Nu du Anna, har jag provat på nytt, och det fungerade klockrent!
Tyckte t.o.m att övergången mellan bilderna blivit snabbare?
Kanonbra funkar det i alla fall, vilken otroligt bra datasupport du verkar ha :)

Anonym sa...

Hej Anna!
Det var otroligt vackra bilder och jag hade inga problem att klicka runt. Den känsla som direkt dök upp när jag såg dina bilder var "krispigt". Bilderna var så fräscha att det kändes så.

MrsMalinski sa...

Hmm....undrar om felet kanske ligger hos mig...blir ju så ivrig när jag ser bilderna och klickar hejvilt :) Nu funkade det iaf klockrent!

scrolla sa...

Det funkar tyvärr inte hos mig... :( Har PC och explorer.

Signes vind sa...

Fantastiskt vackert, underbart , inspirerande = vad du är otroligt duktig!
Första gången jag gick in = för 5 minuter sedan fungerade bara några bilder, men efter att jag gick in igen så fungerar allt jättebra. Jag har PC o är på jobbet nu.

L8 sa...

Fungerade hur bra om helst hos mig. Och att dina bilder är SÅ fina, det vet du ju redan:-) Även jag saknade presentation av dig, men det är ju redan påtalat.
Är det nya jobb på gång? (Tänkte på stadsresan).
~~L8

Anna sa...

Lox; Vad skönt att det funkar hos dig! Tack för hjälpen!

Vicke: Tack, Vicke, vad snäll du är. PC och explorer, fina grejer det. Detsamma har jag. :-)

Christina W: Tack ska du ha. Att vi fick in bilderna i DN, var hur kul som helst.

Mams: *ASG* Du är för skön! "Brinnande rävar" Hahahaha!

ÄNTLIGEN frågar du! Klart jag vill det!

MrsMalinski! Hihi, du får inte vara så ivrig! Närå, men tydligen är det ibland segladdat (mycket irriterande) och jag vet inte vad det beror på. Det ska gå undan när man klickar.

Sara: Tusen tack! För att du provade igen, vännen. Ja, alltså, övergången ska enligt originalutförandet, vara rätt så snabb. Inget segande, liksom. Inte min mening iaf.

Anonym: Krispigt. Gillar det ordet. Tack! :-)

Scrolla: Men vad märkligt! Jag har också PC och explorer. *suckar uppgivet*

Signes vind: Min sida kanske inte tål stark trafik? Som det ju varit nu, kan jag tänka. Inte bra, det måste åtgärdas. Tack, snälla, söta för dina ord och tester.

L8: Åh, vad skönt att höra. Tack! Ja, en presentation borde finnas med. Håller med om det och ska snickra på en sådan.
Hm...*ler* Jobb? Det stämmer!!! Jag är så glad idag.

TiniTott sa...

Underbart snyggt! Allt funkade finfint för mig, använder internet explorer. Fullkomligt älskar dina hundbilder! =)

Anna sa...

Tinitott: Gud, vad bra! Tack! Jaså, du gillar Esterbilderna? :-)

elenore sa...

Hej hej!
Jag har PC & Explorer, men tyvärr funkar det inte hos mig. De små bilderna (?) till höger blir inte klara. Och när man klickar på pilarna vid image så laddas samma bild om flera gånger, till slut fastnade jag på en bild som kom upp vilken länk jag än tryckte på...
Men de bilderna jag fick se var i alla fall toppen fina ;-)

Anna sa...

Elenore: *vänder mig om och ropar: Christer...Kom och kolla vad Elenore skriver. Kan du fixa? Snääälla?*

Tack, vi hoppas få ordning på det problemet inom kort. Så himla konstigt att det ändå funkar för vissa? *kliar mig i håret*

Snäckan sa...

Åhhhh vilka fantastiska bilder!!!!! Och så kul för dig att få sjösätta din "bebis". Om du vill fota mer barn än mamsens så tror jag minsann att lille Simon gärna ställer upp ;-)

nathalie sa...

C'est vraiment très jolie ces photos !
Nath

puppan sa...

Jag har samma problem som Eleonor. Har en Vaio med explorer.

Nogra fina bilder kunde jag dock se!!!

Lotta sa...

Jag har nu klickat runt i din tjusiga portfolio .Jag blir så imponerad igen och igen och igen ! Jättesnyggt !
Jag hade inga problem med "what so ever " !

Johanna sa...

Åh vilka fina bilder! Du är verkligen en duktig fotograf!! Först när jag gick in och kollade så funkade det inte helt bra, bara några av de små bilderna visades och när jag tryckte på de olika kategorierna så byttes bilderna hur som helst. Alltså ibland byttes ingen bild fast jag bytte kategori och ibland kom det bilder från fel kategori. Jag stängde fönstret och gick in igen och då funkade det perfekt! Kanske va jag som Malin lite för ivrig och tryckte för snabbt. =) Sidan behöver kanske laddas klart helt innan man ska börja trycka. Verkligen fint va det!! =)

Mia sa...

Helt underbara bilder, som vanligt! Verkligen ett jättefint portfolio. Dina underbara bilder inspirerar mig dagligen och stundligen. Alltid är det någon ny fantastisk bild från din sida som fastnar på min näthinna och finns där hela dagen.

Ha det gott!
Mia

Anna sa...

Alla: Tack för alla fantastiska kommentarer jag får och tusen tack för att ni testar sidan och säger om något inte funkar.

Snäckan: När tror du Simon bjuder in mig till Västkusten då? ;-)

Nathalie: Merci beaucoup! :-)

Lilla My sa...

Fantastiskt vackra bilder, verkligen.För mig gick det bara bra att surfa runt.Lycka till..Erbjudanden är nog inte långt borta

Anna sa...

Lilla My: Tack! Åh, vad skönt att det funkar!

Linnea P sa...

Hejsan,
Jag jobbar men interaktionsdesign, dvs hur man utformar datasystem och hemsidor etc. Jättefina bilder tycker jag MEN (:-)) det här med den mjuka övergången mellan bilderna gör mest att din bilder inte kommer till sin fulla rätt på en gång och man blir irriterad om man snabbt vill titta igenom. Jag tror att dina bilder skulle vinna på att ta bort den funktionen.
Stort lycka till!!

Anna sa...

Linnea P: Hej! Jag förstår precis hur du menar. Jag har noterat att när vi testat med olika datorer med kanske olika snabba uppkopplingar (?) så är övergången mellan bilderna alltför seg, vilket det inte får vara. Ytterst irriterande.

När jag tittar på hemsidan från mig, där den är skapad, går det väldigt snabbt, denna övergång,(man behöver knappast vänta på att bilden ska ladda klart) vilket jag tror är okej. Men är det så att det är segt för andra, och att det inte går att fixa, så ska jag överväga att ta bort den. För det ska som sagt gå snabbt och smidigt att klicka sig igenom sidan.

Helena sa...

ANNA!!!
Gud vad KUL! Visste inte (usch på mig) att du STARTAT! Bravo! :-)
Kommer ju ihåg hur du skrev till mig att "nu får vi peppa varandra" typ, och nu är du verkligen igång! Så glad för din skull och blir helt klart peppad att faktiskt fixa till min portfolio+firma till slut. Nån gång måste ju ändan UR vagnen!
:-)
Kommentar till portfoliosidan:
Ser skitsnyggt ut, dock laddar de stora bilderna (till vänster i min dator) ganska långsamt, annars fint!
>=KRAM!=<