29 september 2006

Stora killen


Storebror Filip har fyllt 10. Stort.
Han är härmed betrodd med en alldeles egen nyckel. Så nu när fritids inte längre tar emot honom, går han hem själv, eller med en kompis. Ansvarsfullt tar han ut Ester och ringer mamma så fort han undrar något.

Han är en mycket snäll och duktig kille och jag är så stolt över honom. På söndag är det fest och hela klassen är bjuden.

Det är snart. Och jag har inte kommit på en enda lek som passar tioåringar. Vi ska så klart ha danstävling, men vad mer? Jag behöver tips! Snälla, hjälp!

Hoppas ni får en skön fredagkväll!

(Foto: Anna)

***

9 kommentarer:

Anneli sa...

Nämen HEJJJ!!! Välkommen hem!!
Har ni haft det bra???
Har saknat dig!!!

saravillfara sa...

Känner igen det där, vi har också den första hösten med egen hemgång för äldsta sonen. Visst börjar de vara stora när de fixar så´nt!
Lekar kan jag inte bidra med, jag är ingen bra kalasmamma. Vi har på slutet dragit iväg på bowlinghallar och liknande, för att slippa ordna med allt hemma... ;)

Anonym sa...

Oj, vad man glömmer snabbt! Yngsta dottern är 14, och jag kommer inte ihåg alls hur det var när hon var 10 och vad de tyckte var kul då...

~~L8

Anonym sa...

Hej! Tips på lekar till kalaset... hm.. Kanske en tipsrunda som ni sätter upp utomhus med roliga frågor som kan passa tioåringar. Det kan vara allt från frågor om något tv-program som dom brukar se till vad våran nya statsminister heter... =) Sen kan du ju alltid ha nåt pris till den som har flest rätt. Varför inte låta ungarna spela nåt spel utomhus typ kubb, badminton, crocket?.. Då slipper du städa lika mycket sen. ;)

Christina sa...

Här finns tips!
http://www.kalasguiden.se/lekar/

cleo sa...

Hej där! Vi bytte pr3ecis lås i dörren och min son blev så besviken över att han var tvungen att byta nyckel. Han har nämligen en tigernycjkel som på bilden. :-) Jag fick trösta honom med att han kan behålla den gamla nyckeln, för den kommer att gå till llillstugan. Då blev han glad igen. :-) Lycka till på kalaset................

cleo sa...

Oops! Ursäkta stavfelen, läste om det först efter att jag skickat iväg det.

Anneli sa...

Hej igen! Nu har jag sansat mig och faktiskt läst ditt inlägg:) Förra gången blev jag bara så lycklig över att du var tillbaka:)
Jag har ju inga barn, så jag har nog inga bra tips på aktiviteter. Ryska posten? HAHAHA!!!
10 år, då är man ju ändå rätt stor för att vara liten, svårt....
Hoppas det löser sig!

Anna sa...

Anneli: Du kan då konsten att göra en glad :-)Efter ett sånt välkomnande är det helt OK att vara hemma igen. Vi har haft det kanon. Bilder kommer idag söndag.

Sara: Har även jag sneglat på såna alternativ på födelsedagsfirande. Lillebror fick t ex en heldag på Gröna Lund. Men nu har vi hyrt en festlokal och det ska bli rätt kul, hoppas jag. ;-)

~~L8: Nu har jag helt enkelt frågat ett par ur hans klass. Då får man i allafall veta vad de tycker är skoj. Smart va?

Anonymous: Tipsrunda är alltid bra. Nu har vi kommit på att vi ska ha tipsrunda, fast utan runda, så att säga...:-)Och frågan om statsministern kommer helt klart med. Tack!

Christina: Thank you! :-) Vilket bra tips!

Cleo: Hihi. Visst är det kul att hemnycklar kan göras så där personliga nu för tiden? Tack för lyckönskningen! :-)

Anneli: Du är för söt.
Ryska posten är kanske liiite för tidigt? Men nästa år kanske...hihi.