20 april 2006

Fotosession


Nästan varje dag under en period nu, har jag blivit brutalt trött så fort jag kommit innanför dörren efter att jag jobbat. Det är mycket frustrerande eftersom jag egentligen vill vara brutalt kreativ och fila på mitt starta-eget-projekt eller göra något annat aktivt på hemmafronten. Det finns ingen utväg annat än att krypa ihop på soffan med katten ett tag. Där slumrar jag ytligt (jag hör varenda sak pojkarna säger, och hoppar högt om telefonen ringer) tills jag samlat nya krafter.

Har jag tur så har min slummer hjälpt mig att kläcka idéer. Det är som om min kropp och hjärna måste ladda. Eller starta om... Hursomhelst, låg jag och grubblade över vilka motiv jag skulle kunna fota. Har inte fotat särskilt mycket på sistone, var väl ett par skor som blev förevigade bara... Hm, jag har lärt mig att om man ser sig omkring noggrant, öppnar ögonen, så finns bilden oftast i närheten. Man tar helt enkelt det man har och använder det.

Därefter plockade jag fram äggen och nystanen från Village, samt ett fat jag ärvt av min mormor och hade rasande roligt under en halvtimme.

God, I love my camera.

***

7 kommentarer:

Mams sa...

Åh, duktiga du! Jag ser verkligen framemot mer bilder från dig!

Jag tycker närbilder är fina på saker som man får tänka till ett tag för att se vad det är. Förstår du hur jag menar...Alltså jättenära bilder! Fina biler är saker i rörelse också...typ en regndroppe som rinner på ett fönster osv.

Hi, hi...låter ju som om jag är fotograf själv och det är jag INTE, men jag är ju amatör inredare och älskar färg och form...Brukar också vara en ideéspruta till andra...kan vara trög när det gäller ideér för min egen del dock;-)

Jag känner mig ovanligt pigg idag, vet inte varför...brukar känna som dig. Nog för att man blev deppig pga snön i morse, men det gick över! Aprilväder sa du va´?!
Kram Mams

Snäckan sa...

Jättefint! Jag håller med mams, det är spännande med närbilder. Ibland får man tom klura ett tag för att lista ut vad det är. Man blir liksom lite mer medveten om de små detaljerna.

Jag är också trött :-(

Malin sa...

Fina foto... vad roligt att du är nöjd med kameran...

Anna sa...

mams: Ja, sån´t lockar också, att ta riktiga close-ups. Så det lär nog komma snart :-)

snäckan: Precis. Bilder som nästan blir poetiska i en egna tolkningar.
Hoppas du piggnar till snart! Kram!

malin: Tack, supernöjd!!!

StyggaLillaLoppan sa...

Känner igen den dära tröttheten...man är helt färdig..jag fick för mig att jag har brist på något och har börjat trycka i mig grönsaker kanske ska jag äte mer fisk det blir man ju smart av??? Jättefina bilder . Kan du inte berätta lite om dina föreatgsplaner? Nyfiken så in i bomben... Ha en skön helg

Helena sa...

Bra gjort! Härligt att kameran blev en sån hit! :-)
Gillar särskilt nystanen, där har du fått ett fint ljus. Om du vill ha lite feedback från mig...? ;-)
Hoppas du har en fin helg.
Kram!

Anna sa...

styggalillaloppan: Jag har planer att starta eget som frilansfotograf. Håll tummarna för att jag inte fegar ur.

helena: man tackar för feedbacken :-) Japp! Bra helg. Du då?