23 april 2006

Bolibompadrink

Igår hann jag inte blogga whatsoever, för dagen var fullspäckad med aktiviteter. Bl a var vi och såg Mamma Mia på Cirkus. Kan säga att ABBA-dosen är påfylld. Med råge.

Så. Himla. Tok. Bra!

Vårt sällskap bestod utav en salig blandning personligheter eftersom det var styrelsen för vårt bostadsområde som bjöd. Med andra ord, människor jag inte direkt umgås med, och som jag i min vildaste fantasi aldrig kunnat förutspå att jag skulle sitta och dricka vin och garva med. Till långt in på natten!!! Eller i alla fall till 01.00 typ... Eller vad den var. Klockan. När vi i mörkret rumlade hemåt på vår grusväg.

I morse slog jag upp mina trötta blå, och kände ångest. Ja, så där som man gör när man vet att man kvällen innan bluddrat på och bestämt och varit jääääätteentusiastisk över ett otrooooligt trevligt förslag. Ett förslag som man dagen efter inser att... My God, här har vi bestämt att... att... vi ska.... träffas var tredje fredag för en drink efter jobbet. Med start hemma hos OSS!

Det riktig värkte i magen där jag låg och försökte tänka ut bra utvägar för att slingra oss ur det här. Men. Sagt är sagt och gjort är snart gjort. Nu har vinet dunstat från min mage och jag har börjat tycka att det kan bli kul. Och bra för grannsämjan.

Så här lyder alltså själva idén:

Var tredje fredag mellan klockan 18.00 och låt oss säga... 20.00? (får flura lite mer på det där) öppnar en granne sin dörr för alla sina grannar och står för lite vin/öl/drink och kanske lite snacks. Syftet är alltså att vara ett alternativ till "after work" där man ju bara oftast träffar sina arbetskamrater innan man går hem till sin familj. Här går man med sin familj/partner och tar en drink och umgås en stund innan man går hem till middagen. Låter inte det trevligt?

Idén härstammar från den sk "Bolibompa-drinken" som är aktiv hos ett radhussällskap på Lidingö. Här är själva grejen att grannarna tar med sig sina småbarn, vilka placeras i ett rum med TV och Bolibompa, medan de vuxna umgås och dricker drinkar!

Här gäller det att döpa fenomenet till något annat, eftersom många av våra grannar har äldre barn eller inga alls. Hm. Tål att tänkas på.

Allt detta är tänkt att ske med invigning hemma hos oss, den 5 maj.

Frågor som dyker upp:

  • Kommer det att komma någon?
  • Kommer vinet att räcka?
  • Tänk om de stannar för länge?

Sa jag förresten att jag vill starta en Champagneklubb?

En sådan har roliga Sissela Kyle. Det vill jag också. Men inte med mina grannar.

Utan med väl utvalda sköna väninnor. Som träffas. Och delar på en flaska Champagne.

3 kommentarer:

StyggaLillaLoppan sa...

Känner igen det dära man är eld och lågor under vinets makt och dagen efter så undrar man varför?

Anna sa...

styggalillaloppan: Herr "ågren" lyckas alltid finnas till hands morgonen efter.

StyggaLillaLoppan sa...

åh, jag trodde alltid att det var malaria.....