29 januari 2006

Jag vill - Jag genomför

När jag ibland läser igenom min blogg och de olika posterna, får jag en känsla av...ojämnhet? Ena dagen skriver jag ner förvirrade, lite svarta tankar och andra dagen blir det något glatt på ytan.

Går det att få grepp om mig överhuvudtaget?

Fast det var ju faktiskt därför som jag började blogga. För att få en överblick och lite struktur över mig själv. Himla terapeutiskt måste jag säga.

Det har hänt en hel del i mig på dessa månader. Mina blockeringar börjar rasera och ut sipprar något som varit instängt väldigt länge.

Tror det kallas Inspiration och Kreativitet och en Vilja att ta tag i Mitt Jag.

Klarare än någonsin ser jag att jag kommer försöka göra mitt yttersta för att få jobba som fotograf.

Prioritet 1: Skaffa bra utrustning.

Prioritet 2: Marknadsföring

Kan väl vara en bra början?

5 kommentarer:

Christo sa...

Det fina med att tekniken går frammåt, är att dom här superduper-proffsgrejjorna går ned i pris lite. Nu kan du få en riktigt bra digitalsystemkamera + objektiv för en överkomlig summa pengar. Canon har några intressanta alternativ förövigt. Använder själv EOS 20d + ixus 50, och är jättenöjd. Nu låter jag som en säljare på typ Expert. Förlåt. :)

En annan viktig grej är att få lite feedback på det man fotar. Har du något portfolio man kan tjuvkika i?

Malin sa...

Man skriver efter dagsform.. Det gör jag i alla fall..

Anna sa...

Christo: Tack för dina kameratips. Är dock inne på en Canon 350D fast med bättre objektiv än det som medföljer. Den prisklassen passar nog mig bäst just nu, så får man byta upp sig senare. Kommer att lägga upp bilder så småningom. Vore kul med feedback, absolut.

Malin: Tack för utmaningen:) Min lista kommer snart!

Helena sa...

Tjena bruden!
Så vi ska bli konkurrenter!?! Det var det värsta! ;-)
Tips på en sida (om du inte redan hittat dit) är Fotosidan.se där du kan slänga upp dina alster och få feedback (funkar för alla nivåer av fotografer...). Gjorde att jag för egen del fick upp självförtroendet och faktiskt skickade in bilder till en skola. Och kom in! (Fast du kanske redan har hela den biten... det vet ju inte jag förstås...)
I vilket fall som helst, lycka till med dina projekt!
Kram /Helena

Anna sa...

Helena: Jaså, du med? :)
Jag har inte gått någon fotoskola i den bemärkelsen, utan fått lära mig genom att arbeta (läs: slava) som fotoassistent. Lärde mig massor, men la drömmen på hyllan. Tar ner den från hyllan nu.

Sedan har jag gått skola i bildbehandling (Photoshop) och tycker att det är rasande kul att hålla på med. Får man se dina bilder på Fotosidan?