25 mars 2007

Projekt X 3 (minst)

(Foto: Anna Evenius, stylist: Anna Mård)

Tänk, jag fick chansen igen, att få plåta för Cosas magasinet. Nu med hjälp av Anna (Blandblommorochblad). Tack Anneli! Assistent var Ester, samt Annas vackra katter som fick agera modeller. Vi hade så roligt, och jag ser fram emot att arbeta med Anna igen. Det bästa är att hon har ett helt gäng idéer på lager, så vi får se vad nästa grej blir.

Men nu känner jag att jag måste ta en liten paus. För i vanlig ordning har jag påbörjat projekt här hemma, vilket syns tydligt på alla färgburkar som står utspridda i olika rum. Jag måste slutföra dessa. Vi kan inte ha det så här. Jag menar, hur kan man ha ett projekt i köket, ett i vardagsrummet och samtidigt påbörja målandet av vår fula trapp?!

Det är dessutom inte helt lätt att städa när det ligger skyddspapper på golven. Nej, det får bli en skärpning här.

Så...Vi ses om några dagar!

***

20 mars 2007

En vackrare värld

(Foto: Anna Evenius, stylist: Anna Mård, Blandblommorochblad)

Det här med bloggande har sannerligen gjort underverk för både min själ och min karriär. Förutom att jag nu har glädjen att ha fått lära känna nya inspirerande människor, fått chansen att faktiskt få mina bilder publicerade, har jag blivit otroligt mycket mer sinnlig när det kommer till inredning.

Kan man förresten bli annat när man läser bloggar som exempelvis Spets och snor, For the love of country, Lantliv i stan och Blandblommor och blad? För att inte tala om alla er andra (ni vet vilka ni är) jag med intresse följer.

Eller när man inte kan motstå Flitiga Myrans bilder i nätshoppen Cosas! Här klickas det hem vitt och brett kan jag säga, och huset håller på att förvandlas till en mycket mer lantlig, charmig stil (förhoppningvis), med galna förtecken förstås ;-). Bilder kommer senare.

Min värld har liksom blivit vackrare sedan bloggstarten. Och jag vill tacka er alla för det.

Sa jag att det snart är påsk? Närmare bestämt Skärtorsdag?

***

15 mars 2007

Min tid som fotoassistent

(Foto: Anna Evenius)

När jag ändå tycks vara inne på färgexplosion (se förra inlägget) kan jag lika gärna fortsätta. Sitter och letar gamla saker jag har arkiverat i datorn, och fann just en riktigt gammal bild som kastar mig tillbaka till 20-årsåldern och min tid som f.o.t.o.a.s.s.i.s.t.e.n.t.

Det var en rätt så hård tid, då man arbetade i stort sett dygnet runt med att packa och kånka väskor, måla väggar och golv, svettas i fotolabbet och andas in giftiga ångor medan man kopierade tvåhundra likadana bilder. Ibland utan att äta lunch. Vad man gick med på när man var ung! För nästan ingen lön.

Men vad gör man inte för sitt drömjobb?

Jag fick lära mig allt från grunden. Framkallning, ljussättning, hantering av flera olika format av kameror och en massa mer. Framför allt lärde jag mig vikten av att vara noggrann.

Och att vara duktig på att koka kaffe. Närå.

En stor fördel man har som fotoassistent, är att man ofta har fri tillgång till studion och all utrustning under kvällstid och helger. Då passar man på att öva sig antingen på porträttfoto, eller som här, produktfotografering. Jag kommer ihåg att jag gick och lånade den här vackra vasen från en butik, riggade ljuset och plåtade med storformatskamera.

Jag längtar tills jag har råd att skaffa mig en fin studioutrusning snart. För gud, vad kul jag ska ha.

***

14 mars 2007

Årets första och underbara...

(Foto: Anna Evenius)

...tussilago såg jag igår. Så idag tog jag med mig kameran för att föreviga den.

Då var den borta.

Men jag hittade en till.


För övrigt gick jag ut på tomten i morse, i bara linne. Ja, och byxor förstås. Luften är varm. Det kan man testa genom att flaxa med armarna. I mars. Galet. Men himla trevligt.

***

11 mars 2007

Oh, ljuvliga vår!

Ja, Anneli, det har sannerligen spritt (spruttit?) i min kropp också. Jag har toknjutit idag i vårsolen. Bara farit runt, runt och fixat, donat, städat, rensat, målat, tvättat... Och det med en ENORM energi. Jag är ännu inte särskilt trött, men börjar känna mig lite mör i kroppen.

För här har jag verkligen gått och förväntat mig en sen vår, med förra årets istid i färskt minne. Så när jag ser ut över barmarken på tomten, plockar bort gamla växtdelar i rabatten och ler mot tulpanerna som tittar upp ur jorden, är jag paff. Förvånad. Och väldigt, väldigt lycklig.

***

09 mars 2007

Anyone? Please?

På lördag är jag inte hemma. Vi ska ut på stan och kolla in dessa personer.

Så snälla, snälla, glöm inte rösta på Andreas åt mig. :-)

Trevlig helg!



***

08 mars 2007

Pausfågel

Jamen oj, vilken paus jag tar. Tydligen.

Men jag återkommer strax!

Puss!

***

02 mars 2007

Ka-tjing!

Tänkte först skriva om något jättespännande som hände idag, nämligen att jag gick till jobbet utan mascara!!! Ja, jag tillhör den skaran som tyvärr helst inte går utanför dörren utan foundation och lite färg på kinderna och förstås svärtade fransar.
Visst är det fånigt, jag vet *skäms*, men en vana är en vana om man säger. Det går liksom på rutin att stå och fästa fast ansiktet framför spegeln innan jag går. Jag har provat någon gång att smyga ut på tomten helt omejkad och faktiskt funnit det rätt befriande.
Har t o m dristat mig till att gå en promenad helt naken (i ansiktet alltså). Jätteskönt.

Men denna variant är inte att rekommendera: Att sminka allt annat (foundation, rouge, kajal, ögonbryn) men glömma mascaran. I´ll tell you, man ser inte klok ut.

Nu till det jag skulle blogga om idag.
Kommer ni ihåg fotojobbet jag och Anna (blandblommorochblad) gjorde för en tid sedan, och som vi hoppades att få sålt?

Vi har fått napp! Det blir DN Bostad som slänger upp ett uppslag med våra bilder! YESSS!

Go DN, go DN, go DN, go DN *dansar runt och rör armarna som om jag rörde i en stor kastrull*

Så håll utkik närmare påsk om ni vill se resultatet. :-)
Med detta önskar jag er en trevlig helg! Själv ska jag fira med ett glas vin eller två.

*målar ögonfransarna och går ut i köket*

***